Gesamterneuerung Hauptsitz UBS, Zurich
competition
UBS AG, Bahnhofstrasse 45, 8001 Zürich

Renovation
Competition / study
Conversion and renovation of the UBS Headquarters on Bahnhofstrasse in Zurich.
Planning 2012-2013

The renovation of the UBS headquarters on Bahnhofstrasse in Zurich involved creating a contemporary, customer-focused suite of offices and opening up the ground floor to make room for more shops. The historical significance of the existing building, dating from 1917 and 1953, had to be taken into account. The proposed renovation concept includes a tactful expansion and a return to the historical flow of the rooms. The iconic counter hall has been enclosed at the sides and returned to its original state, thus resuming its former status as a multifunctional hub and a public space. Meeting rooms, customer areas and workstations are arranged around it.