Hauptsitz Basler & Hofmann Zentralschweiz, Kriens
Completed
Basler & Hofmann Zentralschweiz

Full renovation and conversion
Architecture
Office use with common areas and meeting facilities.
Planning 2016-2017 / Construction 2017-2019

In keeping with the company philosophy, the renovation of the company‚Äôs own office building provided an opportunity to study and employ new building technologies. Planning was conducted with BIM. A particular challenge was presented by the tight space constraints. The new building shell, a homogeneous, polyvalent glass façade, has a minimal construction depth. The opaque elements are covered with PV panels and the transparent parts consist of tintable glass (SageGlass). A PV panel system on the roof supplements the in-house energy production. As part of the planned district grid, cooling will eventually be done with lake water.